Върни се горе

За нови 19 положителни проби за COVID-19 съобщи Националният оперативен щаб. С тях потвърдените случаи на коронавирусна инфекция у нас стават 522. 
Положителна за COVID-19 e и пробата на 49-годишен мъж, починал вчера в "Пирогов". Мъжът е хоспитализиран същия ден в лечебното заведение в тежко здравословно състояние и със сърдечна недостатъчност, което е наложило да бъде интубиран. Въпреки усилията на медиците да спасят живота му, пациентът е издъхнал. 
Общият брой на починалите лица, при които е установен COVID-19, e 18. Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души. 
Регистрирани през последното денонощие случаи на коронавирусна инфекция са общо 24. Те са при лица, както следва: в София - 13; Стара Загора-3; Бургас -1; Перник – 2; Сливен – 2; Русе – 1; Кърджали – 1; Пловдив – 1.
От всички потвърдени случаи на COVID-19 у нас 299 са при мъже, а 223 при жени.
От утре лаборатория за установяване на COVID-19 с PCR тестовете ще работи и в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. До дни проби за новия коронавирус ще изследват и лаборатории в Пловдив и Плевен. Това ще даде възможност дневно да бъдат обработвани около 2500 проби.
 
Сподели в: