Върни се горе

Министерството на здравеопазването и Коалиция „За живот без тютюнев дим” организират хепънинг по повод 31 май – Световния ден без тютюнопушене, в неделя, на 30 май, на централния вход на Южния парк в София, от 11:00 до 13:00 ч. Партньори са Министерството на физическото възпитание и спорта и община „Триадица”.

Акцентът на Световния ден през тази година, обявен официално от  Световната здравна организация, е „Жените в прицела на тютюневия маркетинг”.

На организирания хепънинг в София в неделя всеки желаещ ще може да изследва нивото на СО в издишания от белите дробове въздух, да разбере каква е реалната му биологична възраст в резултат на тютюнопушенето, чрез измерване на форсирания витален въздух и телесната маса, както и да получи безплатна консултация. На 31 май от 13:00 ч. в аудиторията на СБАЛББ "Света София" (ул. „Акад. Иван Гешов” №19) д-р София Ангелова ще представи темата: „Тютюнопушене или здраве и красота – изберете сами", последвана от безплатно изследване на дишането за жени-пушачки и консултации.

Сподели в: