Върни се горе

28 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани след първата фаза на XIV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Офиса на Световната здравна организация за България, Българския младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.

 „Посланици на здравето“ е една от инициативите на Министерството на здравеопазването в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора.

Целта на конкурса е превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

Съгласно регламента допуснатите проекти са 28, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас класирани са 7 проекта; от 5-ти до 7-ми клас - 12 проекта и от 8-ми до 12-ти клас - 9 проекта. 

Проектите, допуснати до участие във втора фаза на конкурса, можете да намерите в прикачените файлове.

Класирани проекти 1 възрастова група
XLS файл, 41,0 KB, качен на 18.05.2022

xls document

Класирани проекти 2 възрастова група
XLS файл, 34,0 KB, качен на 18.05.2022

xls document

Класирани проекти 3 възрастова група
XLS файл, 36,5 KB, качен на 18.05.2022

xls document
Сподели в: