Върни се горе

15  молби  одобри  на последното си заседание Общественият съвет към Фонда за лечение на деца. 13 деца ще заминат за лечение и диагностични процедури в чужбина. 

5 деца са одобрени за финансиране на лечение. За Германия заминават 3 деца - за шънтова операция, с очно заболяване и с постравматично неврологично заболяване. Други 2 деца са одобрени  за финансиране на медицински изделия и консумативи, които не се произвеждат в България като самото лечение ще се осъществи у нас.

8 деца са одобрени от Фонда за финансиране на следващ етап от провеждано лечение или за контролни прегледи. За Германия заминават  5 деца – 2 деца с ортопедични заболявания; 1 дете с очно заболяване, 1 дете след бъбречна трансплантация и 1 дете с неврологично заболяване. 2  деца - с очно заболяване и с хронично чревно заболяване ще бъдат лекувани в Белгия и 1 дете с Ту-образувание ще бъде на лечение във Франция.

2 деца са одобрени от Фонда за дофинансиране  на лечението им. За Германия заминава дете с вродена аномалия на отделителната система, а за друго дете е доплатено генетично изследване, проведено в Холандия.

            

От началото на 2010 г. Общественият съвет на Център „Фонд за лечение на деца” е одобрил общо 93 заявления за организационно и финансово подпомагане лечението и диагностиката на деца.

Сподели в: