Министър Кондева: Една от задачите на Министерството на здравеопазването са политики, свързани с финансовото стабилизиране на лечебните заведения, които са с над 50% участие на държавата

04 Юли 2024

 

Приемането на Стратегията за дейността на Българската банка за развитие за 2024-2026 ни даде повод да представим заедно с Министерството на иновациите възможностите за финансиране, развитие и подкрепа на лечебните заведения с над 50 на сто държавно участие в капитала, както и на общинските.  Това заяви министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева по време на срещата с ръководствата на общинските и държавните лечебни заведения, организирана от Министерството на иновациите и растежа съвместно с Министерството на здравеопазването. В нея участваха министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов, зам.-министърът на иновациите и растежа Веселина Минчева, зам.-министърът на здравеопазването Добромира Карева, както и представители на ББР.

 

Министър Кондева уточни, че очаква лечебните заведения да направят сами анализи и ако имат желание, могат да участват за финансиране както по линия на ББР, така и по европейски проекти. „Всички те трябва да получат разрешение от МЗ. Проектите ще бъдат по преценка на самите лечебни заведения, примерно за развитие на инфраструктурата, за апаратурата или друго. Ние трябва да ги подкрепим, ако плановете, които представят, ще доведат до подобряване на здравеопазването в района“, добави здравният министър.

Свързани новини

Свързани новини

Започва приемът на документи по проект „Насърчаване на специализацията по специалности и в области с недостиг на специалисти“ Започва приемът на документи по проект „Насърчаване на специализацията по специалности и в области с недостиг на специалисти“ 08 Юли 2024

Стартира първата кампания за подбор на специализанти по проект „Насърчаване на специализацията по специалности и в области с недостиг на специалисти“. Условията за кандидатстване в процедурата и необходимите документи ще бъдат публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването, в раздел „За специализанти“ на 15 юли 2024 г.

Още новини

Още новини