Върни се горе

Трансплантацията е едно от големите чудеса на съвременната медицина. Тя представлява сложна операция, при която на един болен човек се присажда ново сърце, бъбрек или дори тъканни клетки. Това позволява на стотици хора с много тежки заболявания да продължат живота си напред. :)

Министерство на здравеопазването създаде страница на Националната кампания в подкрепа на донорството в социалната мрежа Facebook. Страницата е активна и всеки може да я разгледа на адрес. Тя може да бъде открита и при търсене във Facebook по ключови думи „Национална кампания в подкрепа на донорството”. 

На страницата потребителите на Facebook ще могат да следят всички новини, свързани с трансплантациите и донорството у нас. Там ще се публикува официална информация от съответните държавни институции, снимки, връзки към публикации в българските медии. Посетителите ще могат да се запознаят с пътя на пациента до извършване на трансплантация, възможностите и начина, по който човек може да стане донор. 
Основната цел на Националната кампания в подкрепа на донорството е да привлече вниманието на обществото към темата за трансплантациите и да насърчи хората да бъдат донори. Кампанията e съвместна инициатива на Министерството на здравеопазването, Изпълнителната агенция по трансплантации и организации на пациенти в България – Български съюз на трансплантираните, Асоциация на пациентите с бъбречни заболявания и „Хепасист”. Мотото на кампанията е „Частица от теб може да бъде за някого целият свят”. Медиен партньор в кампанията са „Новините” на телевизия PROBG.

Диагнозата "Мозъчна смърт"
PPTM файл, 341,4 KB, качен на 02.03.2010

pptm document