Върни се горе

По информация, получена в Министерството на здравеопазването от директорите на лечебни заведения за болнична помощ, днес не са провеждани протестни действия в структуроопределящите болници в страната. 

Работният ден започна и протича нормално в университетските и областните болници. Медицинските специалисти и лекари от областните болници в Добрич, Велико Търново, Кюстендил, Пловдив, Враца, Благоевград, Ямбол, университетските болници във Варна, Пловдив, „Св. Анна” – София, МБАЛСМ „Пирогов”, МБАЛ „Св. Иван Рилски”, Специализираната  болница по сърдечно-съдови заболявания, Специализираната болница за активно лечение „Св. Наум”, Специализираната болница по онкология, МБАЛ „Царица Йоанна” и  МБАЛ „Александровска” не стачкуват. 

По данни на директорите на регионалните центрове по здравеопазване в област Враца от 13-те лечебни заведения за болнична помощ (болници и диспансери), единствено в МБАЛ „Козлодуй” са протестирали 8-9 лекари. В отделни, единични случаи, лечебни заведения са подкрепили символично протеста.  В област Габрово символична е била подкрепата в лечебните заведения в гр. Трявна и гр. Севлиево, в лечебните заведения в Монтана, Ловеч (МБАЛ-Ловеч и МБАЛ-Троян) и  Плевен (МБАЛ – Никопол).

По последните получени данни няма ефективно протестиращи в областите Перник, Пазарджик, Разград, Силистра, Стара Загора, Шумен, Видин, Велико Търново и Варна.

Сподели в: