Върни се горе

Днес, сряда, 16 юни, в хотел “Кемпински – Зографски” продължава работата на Втората регионална среща на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария за страните от Източна и Югоизточна Европа и Централна Азия.

Форумът продължава със заседания по работни групи.

От 10.30 до 11.00 ч., в кафе-паузата, ще бъде прожектиран видеофилм, представящ опита на България в превенцията на ХИВ/СПИН.

От 14.00 до 16.45 ч.пред хотел «Кемпински – Зографски» ще бъдат разположени два мобилни кабинета за изследване на СПИН и ще се демонстрира тяхната работа.

От 18.00 до 19.30 ч.участниците в срещата ще посетят Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване на СПИН в Студентска поликлиника, дневен център за консултиране на интравенозни наркомани към фондация «Инициатива за здраве», Националната потвърдителна лаборатория по СПИН и Националната имунологична лаборатория. Двете лаборатории са обзаведени с най-съвременна апаратура и в тях са въведени добрите практики за изследване, потвърждение и мониторинг на терапията.

В четвъртък, 17 юни, от 12.00 часа в зала «София 1» в хотел «Кемпински – Зографски» ще се състои пресконференция за работата на проведената в България международна среща, резултатите и изводите от нея. В пресконференцията ще участват министърът на здравеопазването г-н Славчо Богоев и представители на Глобалния фонд.

Сподели в: