Върни се горе

Националната кампания за превенция на ХИВ/СПИН тази година преминава под патронажа на г-жа Емел Етем, заместник министър-председател и министър на държавната политика при бедствия и аварии и председател на Националния комитет по профилактика на СПИН и полово-предавани болести към Министерски съвет, и проф. Радослав Гайдарски, министър на здравеопазването и заместник-председател на Националния комитет по профилактика на СПИН и полово-предавани болести към Министерски съвет.

Инициативата е под мотото „Изследвай се за ХИВ/СПИН – анонимно и безплатно” и е насочена към популяризиране на дейността и предлаганите услуги в кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на СПИН.

В рамките на кампанията ще се проведат следните събития:

25-26 ноември, Пловдив

Втора национална конференция по проблемите на СПИН с международно участие. Ще присъства проф. Джоеп Ланге, директор на Национален център за терапия и оценка на ефективността на лечението от СПИН към Университета в Амстердам, Холандия.

30 ноември, София

Концерт по случай Световния ден за борба със СПИН - зала 1 на НДК.

1 декември, София

Отбелязване на Световния ден за борба със СПИН в Народното събрание и в Министерски съвет – раздаване на промоционни материали и червени лентички на народните представители от представители на Коалиция „АнтиСПИН”.

1 декември, отделение по СПИН в Инфекциозна болница - София

Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” ще предостави 300 пакета с витамини и храна на хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

В периода от 23 ноември до 9 декември 2005 г.

1. Откриване на три нови кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване – в Русе, Перник и Пазарджик.

2. Откриване на два ромски центъра за превенция на СПИН - в Бургас и Стара Загора .

3. Откриване на сектор за лечение на ХИВ-позитивни лица в УМБАЛ „Св. Георги”, Пловдив.

Сподели в: