Върни се горе

Във връзка с кризисна ситуация, възникнала от проливните дъждове в района на Държавната психиатрична болница “Св. Иван Рилски” в Нови Искър, Министерството на здравеопазването информира:

Към 16.30 часа приключи евакуацията на нуждаещите се пациенти от болницата.Тя бе осъществена от линейки и екипи на Центъра за спешна медицинска помощ – София в координация с екипи на другите компетентни органи.

Евакуирани са 61 пациенти.От тях по искане на близките и с разрешение на лекарите двама са настанени в домовете им. Останалите 59 болни са настанени в лечебни заведения -31 в МБАЛ “Александровска”, 20 в психодиспансера със стационар в София, останалите 8 са в областния психодиспансер.

Евакуираните пациенти са от постройки на болницата, чиито приземни етажи бяха наводнени, след като от дъждовете в района на лечебното заведение днес сутринта бе образувана заливна зона с височина на водния стълб 180 см.

За пострадалите с линейка от Университетска болница “Царица Йоана” се доставят необходимите количества храна.

МЗ, ЦСМП-София и ръководството на болницата следят обстановката и при промяна през нощта и утре имат готовност по изготвения план да настанят пациентите в други лечебни заведения.

Ръководството на Министерството на здравеопазването благодари на всички медицински екипи, участвали в разрешаването на възникналия кризисен проблем в Държавна психиатрична болница “Св. Иван Рилски”.

Сподели в: