Върни се горе

Във вторник, 9 март 2004 г., по покана на министъра на здравеопазването Славчо Богоев на двудневно посещение у нас пристига делегация от Федералното министерство на здравето и жените на Република Австрия, оглавявана от държавния секретар по здравеопазване проф. д-р Райнхарт Ванек.

Д-р Райнхарт Ванек е роден на 16 октомври 1945 г. и е професор по радиология. От 1977 до 1999 г. заема редица ръководни длъжности в сферата на здравеопазването, като заместник-директор и медицински директор на болници в Австрия. От 1988 г. е вицепрезидент и научен консултант на Австрийската камара на лекарите и кооптиран член на Председателството в Съюза на медицинските директори и управители на болници на Австрия. От 4 февруари 2000 г. д-р Ванек е държавен секретар по здравеопазване във Федералното министерство по социалната сигурност и генерациите, а от 28 февруари 2003 г. става държавен секретар по здравеопазване във Федералното министерство на здравето и жените на Република Австрия.

По време на своето посещение у нас д-р Ванек и представителите на делегацията ще се срещнат с министър Славчо Богоев и ще обсъдят актуални въпроси на здравната реформа.

В сряда, 10 март, от 11.00 часа, в залата на Министерството на здравеопазването министрите на финансите Милен Велчев и на здравеопазването Славчо Богоев ще подпишат с представители на австрийската делегация два договора, свързани с изграждането на новата педиатрична университетска болница в София.

Споразумение за финансиране на проекта чрез експортна кредитна линия ще подпишат министърът на финансите Милен Велчев и представител на “Банка Австрия Кредитанщалт”.

Договор за проектиране, построяване и оборудване на новата педиатрична болница ще подпишат министърът на здравеопазването Славчо Богоев и представител на фирмата-изпълнител на проекта “Вамед Инженеринг”.

След подписването на документите ще се състои пресконференция.

Споразумението за експортна кредитна линия за инвестиционен проект “Преструктуриране на СБАЛ по детски болести, ЕАД, София – изграждане на нова педиатрична университетска болница” между Република България и Банка Австрия Кредитанщалтбе одобрено от Министерски съвет на 19 февруари. Споразумението подлежи на ратификация от Народното събрание.

По време на гостуването си у нас д-р Ванек и придружаващата го делегация ще посетят Специализираната болница за активно лечение “Света Екатерина” в София.

Сподели в: