Върни се горе

На церемония в Министерството на здравеопазването днес, 24 април 2008 г., новият министър на здравеопазването д-р Евгений Желев прие официално поста от досегашния министър проф. Радослав Гайдарски.

В кабинета на министъра на здравеопазването се проведе среща между двамата министри на четири очи.

Проф. Радослав Гайдарски представи на министър Желев политическия кабинет на Министерството на здравеопазването. Деловата работа на министър Желев продължи със среща с директорите на дирекции в МЗ.

На официалната церемония по предаването на длъжността проф. Гайдарски подари на министър Желев писалка, като му пожела с нея да подписва само добри дела. Досегашният министър  пожела на своя приемник успех в работата по развитието на здравната система в интерес на пациентите и медицинските специалисти.

От своя страна министър Желев благодари на проф. Гайдарски и ръководния екип на МЗ за извършената от тях работа, като отново подчерта, че благодарение на техните усилия здравната система е стабилизирана. Той изтъкна, че е направено много по времето на министър Гайдарски, но сега е необходимо системата да се усъвършенства и надгражда. Министър Желев се надява с подарената му писалка да извоюва повече пари за здравеопазване.
 
Д-р Евгений Желев е роден през 1957 г. в Стара Загора. Завършва медицина във ВМИ - Пловдив.

От 1996 г. до 1999 г. е директор на Обединена районна болница - Стара Загора. От 1999 г. до 2007 г. е кмет на община Стара Загора.

От 2008 г. до заемане на поста министър на здравеопазването на 24 април 2008 година е председател на Държавната агенция за българите в чужбина и съветник на президента на Република България по регионалната политика.

Д-р Желев е член на Висшия медицински съвет. Бил е член на Управителния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Председател е на УС на регионалната асоциация на общините „Тракия”, член е на Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България, на УС на НСОРБ и др.

Сподели в: