Върни се горе

В продължение на три дни участниците във форума ще се запознават с новата европейска програма за обществено здраве и достиженията на европейското законодателство в тази област. Експерти от Холандия, Австрия, Португалия, Гърция, Унгария и Чехия ще споделят своя опит. На широка дисусия ще се разискват основни положения от нашия Проектозакон за общественото здраве.

От българска страна участва ръководството на Министерство на здравеопазването начело с министър доц.д-р Божидар Финков, министри и заместник-министри, представители на Комисията по здравеопазване към Народното събрание, НЗОК, ръководители на медицинските университети в страната, на синдикални организации, държавните институции, местната власт, неправителствени организации, както и експерти от ЕС и страни-кандидатки.

Сред участниците в конференцията са почетният директор към Европейската комисия Александър Берлин, Кристоф Сток - представител на делегацията на Европейската комисия в София, Рене Кристиянсен – представител на Европейската инвестиционна банка, Оскар де Бърн Копс – ръководител на Мисията на СБ, д-р Гуджон Магнусон от Регионалното бюро на СЗО за Европа, Еторе Ларичи – ръководител на Мисията “Лекари без граници”, Марта Дяволова - представител на ПРООН и др.

Конференцията се организира от Министерство на здравеопазването съвместно с Офиса за техническа помощ за обмяна на информацията /TAIEX/ към Комисията на Европейската общност в Брюксел и Световната здравна организация.

Международната конференция “Законодателството на ЕС и страните-членки в областта на общественото здраве” ще бъде открита на 24 февруари от 14.30 часа в зала “Мусала 2” на хотел “Хилтън” и ще продължи до 26 февруари.

По време на третия ден от работата на конференцията – 26 февруари, ще бъде дадена пресконференция от 11.00 часа.

Сподели в: