Върни се горе

На традиционна церемония по връчване на наградите „Инвеститор на годината 2008” в Централния военен клуб министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев връчи награда на Специализираната очна болница за активно лечение „Д-р Тасков”, гр. Търговище. Проявата се организира ежегодно от Българската агенция за инвестиции и на нея се отличават компании, направили значими инвестиции в конкретни сектори на българската икономика.

В своето приветствие към управителя и основател на болницата д-р Димитър Тасков, министър Евгений Желев изтъкна, че призът е заслужена оценка за дългогодишната упорита работа на ръководството и целия екип   за изграждането и развитието на модерна болница за лечение на всички очни болести и извършване на всички дейности в офталмологията.

„Наградата е доказателство за сериозните и успешни усилия на ръководството и колектива на болницата да повиши качеството на оказваните медицински услуги на пациенти не само от общината и областта, но и на голям регион от Североизточна България”, заяви министър Евгений Желев.
 
Специализираната очна болница за активно лечение „Д-р Тасков”, гр. Търговище   е открита на 28 октомври 2008 г. и е наследник на Медицински център „Д-р Тасков”, създаден през 1998 г. от д-р Димитър Тасков. През изминалите 10 години в центъра са направени над 10 000 операции на пациенти от Търговище, Шумен, Разград, Русе и Велико Търново.

През май 2003 г. в Пловдив д-р Тасков открива Очна болница „Луксор” и медицински център „Д-р Тасков”.

СОБАЛ „Д-р Тасков”, гр. Търговище е разположена на площ от 2000 кв. м. В новата триетажна сграда са разположени  три очни кабинета, четири модерни операционни зали, два интензивни сектора, 50 болнични легла и модерна специализирана техника.

Предмет на дейност на болницата са диагностиката, лечението и хирургията на очни заболявания, медико-козметични услуги и научна дейност. Лечебното заведение е специализирано в оперативното лечение на заболявания на преден очен сегмент - катаракта, глаукома, детски очни болести, слъзна и клепачна хирургия, естетика на лице, лазерна корекция на зрението. Клиниката предлага пълна гама за лечение на всички очни болести и всички дейности в офталмологията. Разполага със съвременна апаратура за диагностика и лечение. Размерът на инвестицията надхвърля  3,5 млн. лева.

Сподели в: