Върни се горе

Утре, сряда, 18 август, министърът на здравеопазването Славчо Богоев ще посети гр. Бяла, област Русе. Той ще се срещне с кмета на града г-н Кольо Келерджиев, народния представител от НДСВ, член на Комисията по здравеопазване при НС д-р Ботьо Ботев, директори и лекари от лечебните заведения.

Министър Богоев ще се запознае с проблемите по организацията и дейността на двете болници в Бяла - Държавната психиатрична болница и Многопрофилната болница за активно лечение “Юлия Вревска”.

Министерството на здравеопазването обръща сериозно внимание на проблемите, свързани с психичното здраве. На 22 юли т.г. Министерският съвет утвърди Политиката за психично здраве и Националния план за действие към нея за периода 2004-2012 г. Те са насочени към запазването и подобряването на психичното здраве на населението. Особен обект на внимание са тежките психични разстройства поради предизвикателствата, които тези заболявания поставят пред пациентите, техните близки и обществото. Целта националната политика за психично здраве е да се хуманизира психиатричната помощ при зачитане правата на хората с психични проблеми.

По време на посещението си министър Богоев ще направи дарение на двете болници – по 4 болнични легла за интензивно лечение с променяща се конструкция на обща стойност 40 000 лв..

Сподели в: