Върни се горе

Министърът на здравеопазването Славчо Богоев откри първия у нас дом-пансионат за родители на деца с онкохематологични заболявания. Домът ще приеме родителите на малките пациенти, които се лекуват в Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания с управител проф. Драган Бобев.

Откриването на новата придобивка на болницата събра двама министри – г-н Богове и г-н Соломон Паси, заместник-министъра на труда и социалната политика г-жа Иванка Христова, председателя на Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание д-р Хасан Адемов, националния консултант по педиатрия доц. Владимир Пилософ, директора на Център “Фонд за лечение на деца” д-р Николай Добрев, директори на болници, много лекари и медицински специалисти.

Управителят на болницата проф. Драган Бобев специално благодари на министър Богоев и ръководството на МЗ за материалната подкрепа и съдействие при изграждането на пансионата. За него министерството предостави 100 000 лв. Общата стойност на дома е 142 000 лв., като останалата част е осигурена от фондации (основно “Бъдеще за България”), Министерството на външните работи, фирми и частни лица.

Министър Богоев подчерта, че изграждането на този дом е изключителна заслуга на проф. Бобев и ръководения от него екип, на техния ентусиазъм и стремеж да създадат още по-добри условия за лечение в болницата. Със създаването на пансионата ще се могат да се оказват по-добри грижи не само за малките пациенти, но и за техните родители, чието пребиваване по време на лечението на децата им се облекчава, заяви министърът. Те ще имат възможност да са близко до децата си всеки ден, като в същото време живеят в удобни условия. Домът се състои от 6 стаи с общо 18 места, кухненски блок, столова, два санитарни възела.

Това е съвършено нов модел за болничен комплекс и след като се види как той ще заработи ще се преценят възможностите за разкриване на такива пансионати и към други детски болници, каза министър Богоев. function PopupPic(sPicURL) { window.open( "FitPic.htm?"+sPicURL, "","resizable=1,HEIGHT=200,WIDTH=200"); }

Сподели в: