Върни се горе

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще участва в отбелязването на Световния бъбречен ден и честването на 45 години хемодиализно лечение в България, които се провеждат днес, четвъртък, 8 март, от 17.00 часа в парк-хотел «Москва».

Отбелязването на Световния бъбречен ден и на 45 години хемодиализно лечение у нас се организира от Българското нефрологично дружество и Българската бъбречна асоциация.

Нефрологичните заболявания и последствията от тях са сред социалнозначимите медицински проблеми, на чието решаване Министерството на здравеопазването обръща сериозно внимание при разработването и реализирането на националната здравна политика. Целта е да бъдат създадени условия за развитие на науката и практиката в областта на нефрологията, да се модернизира лечебната база на диализната дейност, за да се осигури ранна съвременна диагностика и лечение на тези заболявания.

МЗ търси заедно с медицинската общност търси нови, по-ефективни механизми за финансиране и управление на хемодиализните центрове, за развитие на бъбречните трансплантации у нас, за да могат българските граждани да получат качествено медицинско обслужване и по-висок стандарт на живот.

Сподели в: