Върни се горе

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски участва в тържествената церемония по връчването на дипломите на магистър-фармацевтите от Випуск 2006 на Фармацевтичния факултет при Медицински Университет, София, която се състоя днес, 26 януари.

Пред участниците и гостите на тържеството, Академичното ръководство на Медицинския университет и на Фармацевтичния факултет, представителите на съсловните организации, министър Гайдарски пожела сили, упоритост и успешна реализация на първия випуск, който се дипломира след приемането на България за пълноправен член на Европейския съюз. Професионалното утвърждаване на новозавършилите магистър-фармацевти започва в първата европейска година на България и това ги изправя пред нови предизвикателства и възможности за развитие, каза министър Гайдарски.

Той благодари на преподавателите от Фармацевтичния факултет и подчерта, че нараства тяхната роля за модернизиране на обучението, за повишаване на квалификацията на специалистите в съответствие с европейските изисквания.

Пред магистър-фармацевтите министър Гайдарски посочи, че една от стратегическите цели на МЗ е провеждането на рационална лекарствена политика и създаването на ефективна система на лекарствоснабдяване и лекарстворазпространение у нас. Успешното развитие на фармацевтичния сектор у нас в съответствие с изискванията на Обединена Европа може да се постигне само с общите усилия на държавните институции, научната общност, висшите медицински училища, съсловните организации, каза министър Гайдарски в приветствието си.

Сподели в: