Върни се горе

В сряда, 24 януари, от 11.00 часа министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открие новата ремонтирана част на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия в Университетската многопрофилната болница за активно лечение „Света Анна” в София.

Клиниката разполага с 50 легла, 25 от тях са в ремонтираното отделение, което ще бъде открито. За модернизацията му Министерството на здравеопазването е предоставило на болницата 250 000 лв.

Обновеното отделение отговаря напълно на всички стандарти в областта на общата и коремната хирургия. С извършените ремонтни дейности то е превърнато в модерно европейско отделение, като в него са създадени условия за хирургично и следоперативно лечение в съответствие с европейските изисквания в тази област. Това ще даде възможност за подобряване на качеството на медицинско обслужване на пациентите в клиниката. Годишно през нея преминават около 2500 болни. През миналата година в клиниката са извършени над 2000 операции, 70% от които от сложна и много сложна степен.

Клиниката по обща и ендоскопска хирургия на УМБАЛ „Св. Анна” е водещата в страната клиника по лапароскопска хирургия и център за обучение на специалисти в тази област. Тя въвежда за първи път безкръвните операции, а в момента разполага с 4 съвременни лапароскопски апаратури, включително и за гинекологични операции.

Сподели в: