Върни се горе

В понеделник, 19 юни, министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще посети Бургас.

От 9.30 ч. министър Гайдарски ще се срещне с представители на медицинската общност от област Бургас.

Той ще обсъди проблемите на здравеопазването с ръководството и Медицинския съвет на Многопрофилната болница за активно лечение в Бургас, с директорите на общинските болници и диспансери в областта, с директорите на Регионалния център по здравеопазване, Регионалната здравноосигурителна каса, Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, Центъра за спешна медицинска помощ, председателите на регионалните колегии на съсловните организации.

В 11.00 ч. министър Гайдарски ще открие обновените лаборатории по нуклеарна медицина и по образна диагностика в Междуобластния диспансер за онкологични заболявания.

В 11.30 ч. той ще посети и ще се запознае с работата на Многопрофилната болница за активно лечение в Бургас.

От 12.30 ч. министър Гайдарски ще даде пресконференция за представителите на централните и регионални медии.

Програмата на посещението ще продължи с официалното откриване на Здравно-социалния център за работа сред ромска общност.

Центърът е изграден в изпълнение на Компонент 5 „Превенция на ХИВ/СПИН сред ромски общности” на Програмата за превенция и контрол на ХИВ/СПИН. В центъра ще се провеждат обучения на здравно-образователни и лидерски групи, индивидуални здравни консултации и насочване към здравни и социални служби.

За изпълнение на дейности за превенция на ХИВ/СПИН сред ромската общност в Бургас със средства от Програмата бе закупен и оборудван подвижен медицински кабинет, който се стопанисва от фондация „Областен ромски съюз” в Бургас. Кабинетът предоставя безплатни здравни услуги като медицински прегледи, консултиране и тестуване за ХИВ/СПИН, сифилис, хепатит В и С. За последните две години в ромските квартали на Бургас са организирани са 4 АНТИ/СПИН кампании.

Сподели в: