Върни се горе

От понеделник, 20 февруари, до сряда, 22 февруари, министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и специалисти от спешната медицинска помощ у нас ще са на посещение във Великобритания, където ще се запознаят с организацията и функционирането на системата за спешна медицинска помощ.

Посещението е по покана, отправена към министър Гайдарски от Департамента по здравеопазване на Великобритания и управлението „Спешна медицинска помощ” в Съсекс.

Министър Гайдарски и водената от него делегация ще се срещне с британския министър на здравните услуги Рози Уинтъртън.

Предвидено е посещение в университета и университетската болница „Сейнт Джордж”. На среща с ръководството и преподаватели в тях делегацията ще се запознае с програмите за обучение в областта на доболничната и спешната помощ. Ще бъдат обсъдени проблемите и ролята на образованието в развитието на спешната медицинска помощ.

Програмата включва още посещения в служби за спешна помощ, в центровете за контрол на спешната помощ и за поддържане на транспортните средства. Българските лекари, включени в делегацията, и британските им колеги ще обменят опит в Управлението за спешна медицинска помощ в Съсекс, в процеса на самата му дейност.

Сподели в: