Върни се горе

В събота, 15 декември, от 11.00 часа министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще участва в откриването на Четвъртия Национален пациентски онкологичен форум „Здравето – мой личен проект”. Той се организира от Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и ще се проведе в хотел „Родина”.

Темите на форума са насочени към психологическите аспекти на заболяването, храненето като важен елемент от концепцията за успешно лечение на онкологични заболявания, както и специфичната рехабилитация на пациентите с онкологични заболявания.

На второто издание на Националния пациентски онкологичния форум „Здравето – мой личен избор” е отделено особено внимание на конструктивния диалог с институциите, специално с Министерството на здравеопазването, както и на търсенето на още по-успешни методи за съвместна работа.

Лектори на форума ще бъдат д-р Нина Ръсина, началник отдел „Лекарствена политика” в МЗ, специалисти в разглежданите области.

В конференцията ще вземат участие над 150 пациенти от цялата страна, техни близки, лекари и специалисти в областта на онкологичното здравеопазване.

Сподели в: