Върни се горе

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски връчи Почетни грамоти на Министерството на здравеопазването на екипа от Центъра за спешна медицинска помощ – София-област, филиал Ботевград, който зае първо място по майсторско кормуване на линейки в Третото международно рали – състезание, провело се в Анкара от 22 до 26 октомври.

Министър Гайдарски благодари на д-р Гергана Георгиева, заместник-директор на ЦСМП – София-област, д-р Петко Петков, лекар в ЦСМП – София-област, д-р Полина Русева, лекар в ЦСМП – София-област, и г-н Васил Василев, шофьор в ЦСМП – София-област, за отличното участие на екипа и достойното представяне на Министерството на здравеопазването на Република България в международното рали с линейки.

Той подчерта тяхната добра подготовка и квалификация, благодарение на които българските специалисти се справиха успешно в условията на сериозна конкуренция – в състезанието участваха 23 турски и 5 чуждестранни екипи за спешна медицинска помощ. Министър Гайдарски благодари на екипа и за добрата му работа всеки ден в защита здравето и живота на българските граждани на територията на София-област. 

На срещата бяха обсъдени и някои от проблемите в системата за спешна медицинска помощ общо за страната. Д-р Петков представи пред министър Гайдарски позицията на своите колеги, че системата за спешна медицинска помощ е изключително натоварена с несвойствена работа. Като основна причина за това д-р Петков посочи, че спешният център поема всички пациенти на общопрактикуващите лекари в извънработното им време.

Системата за спешна медицинска помощ е изключително важна за стабилността на цялата здравна система, затова предприемаме промени за нейното укрепване и подобряване, заяви министър Гайдарски. Той подчерта, че целта на МЗ е да достигнем европейските стандарти в тази област.

Сподели в: