Върни се горе

Проявата „Инвеститор на годината 2008”, която ще се проведе от 18.30 ч. на 1.12.2008 г. в Централния Военен клуб, се организира ежегодно от Българската агенция за инвестиции и на нея се отличават компании, направили значими инвестиции в конкретни сектори на българската икономика. Сред отличените през тази година е Специализираната очна болница за активно лечение „Д-р Тасков”, гр. Търговище, за изграждането   на модерна болница, предлагаща пълна гама за лечение на всички очни болести и всички дейности в офталмологията. Размерът на инвестицията надхвърля 3,5 млн. лева. 

Специализираната очна болница за активно лечение „Д-р Тасков”, гр. Търговище е открита на 28 октомври 2008 г. и е наследник на Медицински център „Д-р Тасков”, създаден през 1998 г. от д-р Димитър Тасков. През изминалите 10 години в центъра са направени над 10 000 операции на пациенти от Търговище, Шумен, Разград, Русе и Велико Търново. През май 2003 г. в Пловдив д-р Тасков открива Очна болница „Луксор” и медицински център „Д-р Тасков”. СОБАЛ „Д-р Тасков”, гр. Търговище е разположена на площ от 2000 кв. м. В новата триетажна сграда са разположени  три очни кабинета, четири модерни операционни зали, два интензивни сектора, 50 болнични легла и модерна специализирана техника.

Предмет на дейност на болницата са диагностиката, лечението и хирургията на очни заболявания, медико-козметични услуги и научна дейност. Лечебното заведение е специализирано в оперативното лечение на заболявания на преден очен сегмент - катаракта, глаукома, детски очни болести, слъзна и клепачна хирургия, естетика на лице, лазерна корекция на зрението.

Сподели в: