Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев получи официално признание от страна на Европейската организация за редки болести за приемането на Националния план за редки болести на Република България. Поздравителното писмо е подписано от президента на ЕОРБ г-н Теркел Андерсен и от неговия изпълнителен директор г-н Ян ле Кам.

Европейската организация за редки болести представя 370 организации от 38 страни, 19 от които са държави – членки на ЕС и представляват проблемите на близо 30 милиона пациенти, засегнати от редки болести в Европейския съюз.

В писмото до д-р Желев се подчертава, че благодарение на неговото  лично обвързване, България е една от първите държави-членки в Европа, която се залавя с комплексното решаване на проблема с редките болести по един всеобхватен начин, използвайки най-рационално наличните ресурси.

Ние бихме желали да Ви благодарим за това важно политическо постижение, което прокарва пътя към приемането на повече Национални планове в Европейския съюз през следващите години, се посочва още в поздравителния адрес на Европейската организация за редки болести.

Сподели в: