Върни се горе

В четвъртък, 16 юни, министърът на здравеопазването Славчо Богоев ще открие двудневна конференция с международно участие на тема “Управление на болниците в условия на промяна”. Тя ще започне своята работа в 9.15 ч. в парк-хотел “Москва”.

Форумът се организира от Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса с подкрепата на проект “Реформа в здравния сектор” на Световна банка.

В конференцията ще участват представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на финансите, НЗОК, националните центрове към МЗ, Националното сдружение на общините в Република България, директорите на Регионалните центрове по здравеопазване и на Районните здравноосигурителни каси, директори на болници, представители на съсловните и пациентските организации.

Лектори на конференцията ще бъдат и международни експерти - от Световна банка, Франкофонския институт по администрация и управление, Свободния Брюкселски университет, болничната група “Св. Августин”, консултанти в областта на здравеопазването.

Ще бъдат дискутирани различни концепции за управление на болниците, принципите на новия мениджмънт в болничния сектор, развитието на болничната помощ и подходите за нейното финансиране у нас, проблемите на ефективността и качеството на болничната помощ в условията на здравно осигуряване, необходимите промени в болничната организация и други теми.

Сподели в: