Върни се горе

В четвъртък, 23 декември, министърът на здравеопазването Славчо Богоев ще посети Кюстендил. В Многопрофилната болница за активно лечение “Д-р Николай Василев” в областния център той ще открие комбинирана система за производство на топлина и електричество (когенерация).

Инвестицията в новата система е 220 000 лв., осигурена от Министерството на здравеопазването и собствени приходи. С внедряването си в енергетиката на болницата системата решава едни от най-съществените енергийни проблеми. Тя гарантира непрекъснатост на електрическото захранване, осигурява непрекъснато битова гореща вода на ниска цена, създава възможност да се включат допълнителни електрически мощности, например животоспасяваща апаратура, която изисква непрекъснато захранване, както и климатични инсталации. С нейното приложение се създава възможност за по-ефективното управление на болницата и намаляване на разходите й за издръжка.

По време на посещението си в Кюстендил министър Славчо Богоев ще разговаря с директори на лечебни и здравни заведения от областта. Той ще разгледа Многопрофилната болница “Д-р Николай Василев” и ще се срещне с колектива й.

В 16.30 часа министър Славчо Богоев ще даде пресконференция за представителите на централните и регионалните медии в Кюстендил.

Сподели в: