Върни се горе

В изпълнение на проект „Доизграждане на националната здравна информационна система (НЗИС) — етап 1 и етап 2“, на 12.10.2018 год. Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за разработване на информационни системи и подсистеми, а именно: електронни административни услуги, здравно-информационен портал и регистри, като елементи на НЗИС.

Срещу процедурата е подадена жалба от ДЗЗД „СТEМО – ГАМА КОНСУЛТ”, в резултат на която Комисията за защита на конкуренцията образува производство и обществената поръчка е спряна.

МЗ счита, че спирането на обществената поръчка сериозно застрашава реализирането на проекта за изграждане на Националната здравна информационна система, чийто краен срок е 28.12.2019 г. Обжалването и блокирането на обществените поръчки по проекта застрашава както цялостното му изпълнение, така и реализирането на електронното здравеопазване в Република България. Това ще постави в риск намеренията на МЗ за упражняването на прозрачен и ефективен контрол върху дейностите и разходите в здравеопазването чрез въвеждането на здравната информационна система.

Сподели в: