Върни се горе

Съчетанието между успешен мениджмънт, мотивиран екип и съвременна медицинска апаратура утвърждава МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ като водещо лечебно заведение, което осигурява грижата за населението на десетте общини от Великотърновска област, каза в приветствието си по повод 150-та годишнина от основаването на великотърновската болница зам.-министър Светлана Йорданова и пожела на работещите в лечебното заведение да съхраняват и надграждат постигнатото от именитите им предшественици.

МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ е първата българска болница създадена и издържана изцяло с дарения от родолюбиви българи. Показателно е делото на Михаил Кефалов, който дарява седем дяла от своето богатство за построяването на днешната многопрофилна болница.

"Приветствам стремежа ви последователно да развивате болницата, свидетелство за което е изграждането на нов болничен корпус към База I", посочи зам.-здравният министър.

Изпълнителният директор на многопрофилната болница Д-р Стефан Филев посочи, че структурата работи по 150 клинични пътеки, които се изпълняват от 165 лекари в 18 отделения. „Изграждането и запазването на кадрите е една от най-важните ни задачи“, каза д-р Филев и уточни, че в момента в МОБАЛ работят 33 специализанти.

На събитието присъстваха и кметът на града Даниел Панов и председателят на Националното сдружение на областните болници д-р Нели Савчева.

Бяха поднесени и венци пред паметника на патрона на болницата д-р Стефан Черкезов, пожертвал своя живот при изпълнение на служебен дълг.

Сподели в: