Върни се горе

На 26 април 2010 г., от 10.00 ч. до 12.00 ч., в хотел „Централ” (гр. София, бул. "Христо Ботев" 52) ще се проведе обучителен семинар за журналисти на тема: „Безопасност и стойност на ваксините”. Събитието е част от Европейската имунизационна седмица, която се провежда от 24 до 30 април в 46 държави от Европейския регион. Партньори на проявите у нас са Министерство на здравеопазването и Парламентарната комисия по здравеопазването към 41-во НС.

България участва за трета поредна година в инициативата, която през тази година е под  надслов  „Предпази, защити, ваксинирай”.  Лектори на семинара са проф. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология и д-р Атанас Мангъров от детската клиника Клиниката в Инфекциозна болница – София.

 В рамките на Европейската имунизационна седмица в Народното събрание ще се проведе и кръгла маса с участието на специалисти от различни области на медицината, държавни институции, организации от неправителствения сектор.  Проявата ще се състои на 27 април 2010 г. и се организира от парламентарната Комисия по здравеопазване.  

Сподели в: