Върни се горе

 

На специална церемония в Министерство на здравеопазването бяха наградени най-добрите проекти, участвали в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 6”. Победителите получиха своите отличия от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, от  заместник-министъра на образованието и науката Иван Кръстев, заместник-министъра на културата Васил Василев, от г-жа Генка Петкова и г-н Андрей Панайотов  - главни експерти в Министерство на младежта и спорта. Награди бяха осигурени и от Европейската комисия в България.

Отличени са следните проекти:

1)      във възрастовата група 1-ви - 4-ти клас:

Проект със заглавие „Мамо, татко не пушете здравето ми запазете!”, на ученици от 2а, 2б, 2в, 2г, и 2д клас от Основно училище „Христо Смирненски”, гр. Хасково, с ръководители Таня Денева, Росена Хаджиева, Емилия Николова, Доротея Петкова, Елеонора Бонева, Добрина Динкова и Румяна Георгиева.

Проект със заглавие: „Животът в нашия клас-Да! Творим, за да убедим, че е възможно!”, на ученици от 3б клас от Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий”, гр. Мездра, област Враца, с ръководител Евгения Петкова.

Проект със заглавие: „Ние знаем как да бъдем здрави. А вие?”, на ученици от 1 и 2 клас от Начално училище „Княз Борис I”, гр. Шумен, с ръководител Снежана Николова.

2)      във възрастовата група 5-ти - 8-ми клас:

Проект със заглавие „Избрах да дишам!“, на ученици от 6а и 6б клас от Основно училище „Евлоги Георгиев“, гр. Дупница, с ръководител Маргарита Димитрова.

Проект със заглавие „Живей целесъобразно”, на ученици от 8б от Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев”, гр. Хасково, с ръководител Пенка Георгиева.

Проект със заглавие „Не се подвеждам, вече зная за опасността”, на ученици от 5а и 7а клас от Основно училище „Петър Бонев”, гр. Перущица, област Пловдив, с ръководители Амелия Кехайова и Лалка Христева.

3)      във възрастовата група 9-ти - 12-ти клас:

Проект със заглавие „Можеш ли да спреш?”, на ученици от 11а клас от Професионална гимназия по аудио, видео и телекомуникации „Александър Попов”, гр. София, с ръководител Татяна Петрова;

Проект със заглавие „Тютюнопушенето - въпрос на вкус или липса на вкус. Бъдете разумни - не започвайте!”, на ученици от 11а клас от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски”, гр. Монтана, с ръководител Наталия Атанасова.

Проект със заглавие „Клас единствен и неповторим – без цигарен дим”, на ученици от 9а, 11в и 12б клас от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, гр. Плевен, с ръководител Невена Арабаджиева.

Поощрителни награди получиха:

във възрастовата група 1-ви - 4-ти клас:

Проект със заглавие „Тютюнопушене или здраве - аз избирам сам”, на ученици от 3а, 3б, 3в, 4а, 4б и 4в клас от Основно училище „Христо Смирненски”, гр. Радомир, област Перник, с ръководители Кристина Бонева, Виолета Иванова, Катя Сотирова, Миглена Димитрова, Елена Янкова и Елисавета Кирилова;

във възрастовата група 5-ти - 8-ми клас:

Проект със заглавие „Ние не пушим - пушенето убива детството”, на ученици от 5а клас от I Основно училище „Христо Ботев”, гр. Търговище, с ръководител Емилия Николова;

във възрастовата група 9-ти - 12-ти клас:

Проект със заглавие „Аз не пуша, непуши и ти!”, на ученици от 10б клас от Варненска Търговска Гимназия „Георги Раковски”, с ръководители Мариана Михайлова и Христинка Тодорова.

Специалната награда се присъжда на:

Проект със заглавие „По пътя на живота - без цигарен дим”, на ученици от 12а клас от Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри”, гр. Разград, с ръководител Снежанка Тодорова.

Министерството на здравеопазването изразява благодарността и признателността си към всички ученици, учители, ръководители на училища и граждани, включили се в активности за среда, свободна от тютюневия дим!

 

 

 

 

Сподели в: