Върни се горе

В сряда, 14 февруари, по повод Деня на влюбените в София ще се раздават безплатно презервативи и информационни картички като част от кампанията „Важно е да знаеш! Човешко е да общуваш!”. Тя ще обхване големите търговски центрове, трите ледените пързалки и големите заведения и клубове в столицата.
Инициативата е част от втория етап на националната АНТИСПИН-кампания, която има за цел да повиши информираността на широката общественост с акцент върху младите хора за начините, по които се предава вирусът на СПИН и начините за предпазване.

Информационната АНТИСПИН-кампания „Важно е да знаеш! Човешко е да общуваш!” започна през ноември 2006 г. и преминава през три етапа, свързани с датите 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН, 14 февруари – Ден на влюбените, и третата неделя на месец май – Световен ден на съпричастност към засегнатите от СПИН. Тя се организира по инициатива на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерство на здравеопазването, Програмата на ООН за борба срещу ХИВ и Коалиция „АНТИСПИН”.

В Деня на влюбените представители на неправителствените организации - Фондация „Инициатива за здраве”, Фондация „Здраве и социално развитие” и Сдружение „Здраве без граници”, ще раздават материали от кампанията „Важно е да знаеш! Човешко е да общуваш!”.

Във връзка с втория етап на кампанията бяха отпечатани и разпространени до училища, областни администрации, РИОКОЗ и партньорски организации от цялата страна 300000 информационни картички, а още 160000 се разпространяват чрез безплатния културен гайд „Програмата” в София, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора. 7000 плаката с мотото и посланията на кампанията са разлепени в централните части и около университети в столицата, а за инициативи на регионално ниво ще бъдат предоставени повече от 375000 презервативи.

Сподели в: