Върни се горе

Екипът за управление на проект BG05M9OP001-1.015-0001 „Специализация в здравеопазването“ организира Информационни дни, насочени към специализантите – участници в проекта и потенциалните кандидати, както и към всички заинтересовани лица. В рамките на събитието ще бъде предоставена информация за възможностите за подкрепа на обучението за придобиване на специалност, в изпълнение на проекта.

Експерти от Министерството на здравеопазването ще представят проект „Специализация в здравеопазването“, ще изнесат данни за изпълнението на конкретните дейности, както и ще дадат разяснения по условията за кандидатстване, критериите за подбор на специализанти и т.н.

Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Чрез него се подкрепя обучението на специализанти по медицински специалности - лекари, лекари по дентална медицина, медицински сестри и акушерки, чрез заплащане на таксите за теоретично и практическо обучение. На специализанти без доходи чрез проекта се предоставят стипендии в размер на две минимални работни заплати месечно.

График за провеждане на Информационните дни:

  • 15 януари 2020 г. (сряда) от 11.00 ч. в Аудитория „Янко Добрев“ /Клиника II-ра хирургия/ на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, гр. София
  • 17 януари 2020 г. (петък) от 11.00 ч. в Десета аудитория на База 2 на УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД, гр. Пловдив, бул. „Пещерско шосе“ № 66
Сподели в: