Върни се горе

Открит урок по здравно образование ще се проведе в петък, 22 февруари от 12.30 часа в 47 СОУ „Христо Г. Данов” (район „Триадица”, ул. ”Димитър Манов” 18) в София. Инициативата е част от втория етап на Националната информационна АНТИСПИН кампания „Бъди в час!” и се организира от обучители на връстници от училището и стажанти в Международния Y-PEER център.

Участие в младежката инициатива ще вземат д-р Тонка Върлева – национален координатор по СПИН, Анина Чилева – председател на Коалиция АНТИСПИН и Милена Захариева – международен координатор на Y-PEER.
 
Галя от Каризма в ролята си на почетен посланик на страната ни в международната Y-PEER мрежа ще поздрави младите хора. Домакин на събитието е директорът на училището г-н Вилхелм Новачков.

47 СОУ „Христо Г. Данов” е сред пилотните 147 училища в 13 общини в страната, в които е въведен СИП по здравно образование като част от изпълнението на дейностите по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. Програмата финансира и 44 проекти за развитие на училищни политики за сексуално здраве и превенция на ХИВ/СПИН за периода януари –септември 2008 г., както и 12 общински проекта за сексуално здраве и превенция на ХИВ/СПИН в извън училищна среда за периода ноември 2007 – септември 2008 год.

Достъп на младите хора до здравно образование в страната осигурява още един проект, които се реализира от Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и UNFPA, Фонд на ООН за населението "Подобряване на сексуалното и репродуктивното здраве на младите хора в България". Той се реализира в 8 общини и обхваща 38 училища.

Сподели в: