Върни се горе

Още 8 нови случая на COVID-19 бяха установени у нас след лабораторни изследвания, извършени във Военномедицинска академия и Националната референтна лаборатория. С тях случаите, доказани в рамките на днешния ден, са общо 10. 
Регистрираните до момента в България  случаи  на новия коронавирус са 51, два от които смъртни. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Мутафчийски.

От думите му стана ясно, че едната от положителните проби, изследвани в Националната референтна лаборатория за потвърждение, е на 47-годишния мъж от Варна, за когото по-рано днес съобщи лечебното заведение в областния град.  

Мъжът е пътувал до Италия и Испания. В момента е поставен под карантина в инфекциозното отделение на Университетска болница „Св. Марина“.

По отношение на пациентите, при които е потвърден COVID-19 и проявяват средно тежка към тежка клинична картина, началникът на ВМА обясни, че остават под болнично наблюдение както следва: 10 души във ВМА, петима в държавната белодробна болница в София, един в „Пирогов“, един в „Александровска“, един в университетската болница във Варна, четирима в тази в Плевен и двама в областното лечебно заведение в Габрово.

Сподели в: