Върни се горе

През периода 1-31 август 2008 г. мобилните екипи на „Спешна медицинска помощ”, осигуряващи дежурства по републиканската пътна мрежа, са оказали спешна помощ общо при 47 пътно-транспортни произшествия. Неотложна помощ на място е оказана на 86 пострадали лица. Само през последната седмица на м. август мобилните екипи на „Спешна медицинска помощ”  са оказали помощ при 8 пътно-транспортни произшествия. Неотложна помощ на място е оказана на 12 пострадали.

Предоставяме справка за дейността на дежурните екипи за периода 26 - 31.08.2008 г. въз основа на данни, предоставени от Националния медицински координационен център:

ЦСМП Стара Загора
2 пострадали – хоспитализирани в МБАЛ Стара Загора

ЦСМП Велико Търново
3 ПТП
6 пострадали – 4 освободени за домашно лечение, 1 хоспитализиран в МБАЛ В.Търново, 1 починал

ЦСМП Враца
2 ПТП
3 пострадали – хоспитализирани в МБАЛ Враца

ЦСМП Плевен
1 ПТП
1 пострадал – оказана медицинска помощ на място, освободен.

ЦСМП Разград
2 ПТП
2 пострадали – оказана медицинска помощ на място, освободени.

Припомняме, че от началото на август до края на активния летен сезон по инициатива на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев медицинските екипи съвместно с Пътна полиция покриват 28 точки на страната с повишена концентрация на ПТП. Мерките са резултат на постигнато споразумение между Министерство на здравеопазването и МВР с цел ограничаване на тежките последици в резултат на нарасналия брой на произшествията по основните пътища на страната с международен трафик и интензивно движение.

В подкрепа на информационната кампания за дежурствата на екипите на „Спешна помощ” в цялата страна Министерство на здравеопазването изготви и разпространи печатни материали, указващи точното местоположение на линейките във всяка една от 28-те точки на страната. От края на миналата седмица материалите се предоставят на водачите на МПС в търговските пунктове на най-голямата верига бензиностанции  по основните пътища на страната.

Сподели в: