Върни се горе

Нов модерен компютърен томограф за нуждите на МБАЛ - гр. Гълъбово, обл. Стара Загора, беше открит в 17.00 ч. на тържество в общинската болница в гр. Гълъбово. Сред официалните гости бяха поканени министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, ръководството на общинската и областната управа, представители на италианската енергийна компания ЕНЕЛ. Апаратът е на стойност 150 000 евро и е най-модерният в цялата област. 

Новият компютърен томограф в МБАЛ  - Гълъбово е съвременен, адекватен на изискванията апарат. Апаратурата повишава способността на лечебното заведение да оказва медицински услуги на високо равнище, позволява разширяване обема на дейност на здравното заведение и качеството на услугите. Томографът позволява извършване на прецизна диагностика на главен мозък и други органи и структури на глава, диагностика на бели дробове и органи органи и структури в гръден кош, диагностика на коремни органи, диагностика на гръбначен стълб и големи стави. Неговото приложение е уникално при диагностика на мозъчно-съдовите заболявания и травмите на глава, които са зачестили в района, обслужван от МБАЛ -  общините Гълъбово, Тополовград и Симеоновград.

Досега тези услуги се извършваха в други здравни заведения, което водеше до допълнителни разходи за транспорт, загуба на време и заплащане на изследванията.

Компютърният томограф е закупен със средства, осигурени от италианската енергийна компания ЕНЕЛ, мажоритарен собственик на ТЕЦ „Марица Изток -3”.

Сподели в: