Върни се горе

 

МЗ сключи договор за закупуване на 170 компютърни конфигурации с инсталирана операционна система за нуждите на разкритите филиали към центровете за спешна медицинска помощ, след провеждане на открита процедура по реда на Закона за обществените поръчки.

Компютърните конфигурации са осигурени по линия на проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния” (ПУЛСС), финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., с бенефициент Министерството на здравеопазването.

Стойността, която Министерството на здравеопазването ще заплати на фирмата-изпълнител на договора възлиза на 197 880.00 лева с включен ДДС, съгласно Ценовото предложение на класирания за изпълнител на поръчката. В крайната цена са включени разходите за доставка, монтаж и гаранционно обслужване (поправка на повреди, профилактика и контрол на качеството съгласно инструкциите на производителя).

Доставките и инсталирането на компютърните конфигурации във филиалите на спешна помощ ще се извършват по утвърден график, като всички 170 конфигурации първоначално трябва да бъдат доставени в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, а в последствие да бъдат разпределени в спешните структури.

Периодът на изпълнение на проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ е от 28.02.2017 г. до 30.09.2021 г. Бюджетът на проекта възлиза на 7 000 000 лв. безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на предоставяната на гражданите спешна медицинска помощ чрез инвестиции в човешкия капитал. Специфичната цел на проекта е повишаване на знанията и уменията на персонала от системата за спешна медицинска помощ на територията на цялата страна.

Сподели в: