Върни се горе

В петък, 29 август 2003 г., министърът на здравеопазването Славчо Богоев ще посети Смолян. Там той ще открие Детското отделение с интензивен сектор на Многопрофилната болница за активно лечение “Д-р Братан Шукеров”, което ще заработи след основен ремонт.

Детското отделение на областната болница разполага в момента с 40 легла. По време на извършеното му преустройство са ремонтирани отоплителните съоръжения, ВиК-инсталациите, санитарните възли, извършен е пълен ремонт на подовите настилки. Практически в отделението е построен нов интензивен сектор, който отговаря на всички санитарно-хигиенни изисквания и в който съществуват максимални условия за борба с вътреболнични инфекции.

В Детското отделение е осигурено 24-часово дежурство на висш медицински персонал, което дава възможност лечението на децата да бъде напълно покрито с квалифицирана медицинска помощ.

През 2002 г. в отделението са се лекували 964 деца, като само през интензивния сектор са преминали 269 малки пациенти.

МБАЛ “Д-р Братан Шукеров” обслужва население от 170 000 души в Смолянска област, които живеят в 244 населени места. През последната година болницата е ремонтирала много от отделенията си, за да се подобрят условията в тях, а така също и за намаляване на разходите. Болницата разполага с медицинска апаратура, доставена по българо-японски проект, а централната стерилизация е доставена и монтирана със средства на швейцарското правителство по българо-швейцарски проект.

По време на посещението си министърът на здравеопазването Славчо Богоев ще се срещне и с областния управител на Смолянска област г-н Димитър Палагачев. Министър Богоев ще има проведе работна среща с ръководителите на здравни институции и лечебни заведения в областта. В нея ще участват директорите на Районния център по здравеопазване и на Районната здравноосигурителна каса, председателят на Районната лекарска колегия, директорите на общинските болници в Златоград, Мадан, Девин и Рудозем.

От 12.30 часа министърът на здравеопазването Славчо Богоев ще даде пресконференция за журналистите от централните и местните медии в Смолян.

Сподели в: