Върни се горе

В петък, 27 юли, в 10.00 ч. в Клинико-рехабилитационното отделение към Специализираната болница за активно лечение по детски болести в град Банкя ще се състои церемония по предоставянето на дарение от детски инвалидни колички за нуждите на детски лечебни заведения.

В нея ще вземат участие министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски, Н. Пр. акад. Благовест Сендов, посланик на България в Япония, Н. Пр. г-н Коичиро Фукуи, посланик на Япония в България, представители на японски неправителствени организации, директори на лечебни заведения, национални консултанти.

Дарението е от японската неправителствена организация „Доброволци за изпращане на инвалидни колички за деца в чужбина”, осъществено с активното съдействие на българския състезател по сумо в Япония Калоян Махлянов (Котоошу), който също ще участва в тържеството. Дарението се състои от 112 детски инвалидни колички, които са разпределени за болници и детски домове в цялата страна според техните нужди и по предварително подадени от тях заявки.

Клинико-рехабилитационното отделение, което е домакин на събитието, се намира в гр. Банкя, ул. „Шейново” № 8 (бившия Дом № 1).

За журналистите е осигурен транспорт, тръгването е от МЗ в 9.00 часа. Моля да потвърдите вашето участие на тел. 9301 107.

Сподели в: