Върни се горе

В сряда, 4 април, министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще посети Пазарджик и Пловдив.

В Пазарджик министър Гайдарски ще открие новата сграда на Държавната психиатрична болница (ДПБ). Тържеството ще започне в 9.00 часа.

Държавната психиатрична болница в Пазарджик е пребазирана от с. Паталеница поради лошите битови условия, отдалечеността й и невъзможността на болницата в селото да функционира в съответствие с изискванията на Закона за лечебните заведения.

В момента базата на Държавната психиатрична болница, Пазарджик е най-модерната от всички психиатрични болници у нас. Разположена е в реконструирано и модернизирано бивше студентско общежитие в Пазарджик. Новата сграда е на 5 етажа, разполага с диагностично-консултативен блок със специализирани кабинети, 130 легла в две отделения – за активно лечение и за рехабилитация, зали за психотерапия и физически упражнения.

Изграждането на новата база струва над 1,5 млн. лв., осигурени от МЗ.

Министър Гайдарски ще разговаря с ръководството и колектива на болницата, както и с ръководителите на останалите Държавни психиатрични болници в страната, които са поканени в Пазарджик.

На срещата ще бъдат обсъдени проблемите в областта на психиатричната помощ у нас, политиката на МЗ за нейното подобряване и предстоящите действия в тази насока.

В 10.45 ч. ще се състои пресконференция за представителите на централните и регионални медии в Пазарджик.

В 12.30 ч. ще започне посещението на министър Гайдарски в Многопрофилната болница за активно лечение, Пловдив.

В нея той ще открие четири нови обекта - ремонтираното Спешно отделение, ремонтираното Отделение уши-нос-гърло, Сектор по инвазивна неврология и нов Ехографски кабинет.

Сподели в: