Върни се горе

„За да успеем в борбата срещу рака е необходимо да работим съвместно и тогава ще постигнем успех”- заяви в приветствието си д-р Евгений Желев при връчването на годишните награди за 2008 г. на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели /АПОЗ/. Церемонията се проведе за пети пореден път и тази година домакин беше посланикът на Република Италия в София г-н Стефано Бенацо.

„Щастлив съм, че мога да поздравя председателя на АПОЗ Евгения Адърска  за усилията й  пациентските организации да заемат своето важно място в общата борба срещу онкологичните заболявания” - каза д-р Желев. Той отправи поздравления към нея като към един от хората-будители, които с живота и дейността си вдъхват надежда, че борбата с рака не е обречена кауза и  животът може да възтържествува.
 
Д-р Евгений Желев заяви, че  от името на министерството и на правителството ще продължи да полага всички усилия за провеждане на ефективна профилактика и превенция на това социално значимо заболяване и подчерта голямото значение на стартиращата Национална програма за борба срещу рака.
 
С годишни награди на АПОЗ бяха отличени и бившият премиер на Словакия и настоящ депутат в Европейския парламент Алойз Петерле и председателката на Европейската коалиция на онкоболните Лин  Ууд.

Сподели в: