Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев отличи с  паметни табели и грамоти представители на "МБАЛ Бургас" АД и СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов - Варна", където са родени последното бебе на 2008 г. – Самуила и първото бебе на 2009 г. - малката Веселина.   Д-р Желев беше специален гост на организираната от сп. „9 месеца” Десета национална кампания „Бебе на годината”.  

Министър Желев пожела здраве, късмет и безоблачно детство на двете бебета и отправи поздрави на техните родители. „В тези радостни моменти трябва да отдадем дължимото на лекарите и акушерките, на хората, които с професионализъм и всеотдайност дават всичко от себе си за да може да се радваме на прекрасните малки граждани на нашата страна”, подчерта д-р Желев. Почетните табели за  болниците са един от символите на кампанията „Бебе на годината”. Болницата с най-много бебета на годината е АГ болница “Майчин дом” – София с 4 почетни табели. С две е отличена многопрофилната болница “Никола Василиев” в Кюстендил, а на 25 януари втора почетна табела получи и АГ болница “Проф. Д-р Димитър Стаматов” - Варна.

На тържеството благопожелания към БЕБЕ 2008 и 2009 г. поднесоха двамата орисници – министърът на културата Стефан Данаилов и олимпийската шампионка Румяна Нейкова.   

Сподели в: