Върни се горе

В рамките на Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев е поканен да участва в кръгла маса под патронажа на председателя на Народното събрание г-н Георги Пирински на тема: „Ограничаване и контрол на онкологичните заболявания в Република България: постижения и перспективи в превенцията на рака на маточната шийка”.

Срещата ще се проведе на 26 януари /понеделник/ от 15.00 ч. в зала „Изток” на Народното събрание.
 
Участие ще вземат депутати от Комисията по здравеопазване и групата „Парламентарен консенсус за борба със социалнозначими заболявания”, изтъкнати специалисти в областта на онкогинекологията, представители на неправителствени организации и експерти от Европейски институции.
  
На кръглата маса ще бъде представен проект на Национална антиракова програма. Ще бъдат съобщени резултати от действията на група „Парламентарен консенсус за борба със социалнозначими заболявания”. Ще се обсъждат политиките и мерките за превенция на онкологичните заболявания в Централна и Източна Европа и ще се съпоставят с техните еквиваленти в България.
 
Участниците в кръглата маса ще се запознаят с Националната консенсусна декларация на Научното дружество по онкогинекология за превенция на рака на маточната шийка в България и ролята на пациентските организации като двигател на позитивните промени в борбата с това заболяване.

Сподели в: