Върни се горе

На 7.11.2008 г. министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще бъде на посещение в гр. Хасково.

В 11.00 ч. министър Желев ще се срещне с кмета на гр. Хасково Георги Иванов и областния управител на Хасково Райна Йовчева. 

В 12.00 ч. министър Желев ще открие обновения Медико-диагностичен блок на Многопрофилната болница за активно лечение-Хасково, с което тържествено ще бъде отбелязана 120-та годишнина от създаването на лечебното заведение. На тържеството са поканени да присъстват народни представители, кметът на града, областният управител.  

В обновения  медико-диагностичен блок МБАЛ-Хасково са вложени около 100 000 лв. за ремонт и привеждане на сградата в съответствие със съвременните изисквания. Функционалното отделение включва скенер, кардиограф, ехокардиограф, фиброгастроскопска зала. Част от апаратурата предстои да бъде обновена с апаратура последно поколение.

Програмата на посещението на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев предвижда среща с ръководството на лечебното заведение и представители на местната изпълнителна власт.

От 15.00 ч . ще започне двудневна национална научно-практическа конференция на тема: „Организация и качество на медицинското обслужване в многопрофилните болници за активно лечение”.  

Проявата е по повод 120-годишния юбилей на МБАЛ-Хасково.

Сподели в: