Върни се горе

           Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова днес участва в откриването на реновираната сграда на Специализираната болница за активно лечение по онкология в столицата. Официален гост на церемонията беше министър-председателят Бойко Борисов.     Реализираният проект за енергийна ефективност на цялата сграда е на стойност 3 114 000 лв. и е по механизма за финансиране „Договор с гарантиран резултат”.     

         Националната онкологична болница ще разполага с четири нови линейни ускорителя на обща стойност 28 млн. лв., заяви премиерът Бойко Борисов. Средствата са по Оперативна програма „Регионално развитие”. С новата високотехнологична апаратура ще бъде осигурено модерно и достъпно лечение за нуждаещите се пациенти, заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Тя допълни, че Министерството на здравеопазването е осигурило 650 000 лв. за преустройство и строително-монтажни работи в двете нови отделения в болницата – „Гръдна хирургия и бронхология” и „Мамология и реконструктивна хирургия”.

              По време на официалното откриване Ралица Игнатова, майка  на 22-годишния Тодор от Варна, благодари на министър Атанасова и премиера  Борисов за оказаната помощ за осигуряване лечението на момчето. Младежът е с остра форма на левкемия и след намесата на премиера и здравния министър незабавно е бил приет и е започнал терапия в Националната Онкологична болница. Благодарение грижите на персонала на болницата и провежданата химиотерапия, от месец и половина момчето е в ремисия. Предстои да му бъде извършена трансплантация на костен мозък в Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания.

Сподели в: