Върни се горе

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски награждава с Почетен знак І степен на Министерството на здравеопазването доайена на Комисията по позитивен лекарствен списък проф. Петко Узунов за обществено значим принос в областта на здравеопазването.
С Почетен знак І степен на МЗ е отличена и директорът на дирекция „Бюджет и счетоводство” в МЗ г-жа Димитринка Николова.

Проф. Петко Узунов е награден с Почетния знак на МЗ за неговите заслуги за развитие на националната лекарствена политика и лекарствена регулация при работата си в Комисията по позитивен лекарствен списък.

Проф. Узунов е роден на 3 март 1932 г. Професор е по фармакология в Медицински Университет, София, бил е ръководител на Катедрата по фармакология към университета. Специализирал е и е работил 5 години в Централния научно-изследователски институт по медицина във Вашингтон, САЩ.

Проф. Узунов е последният председател на Медицинска академия, бил е заместник-министър на здравеопазването.
Той е член на Комисията по позитивен лекарствен списък в продължение на 5 години – от създаването й досега.

Директорът на дирекция „Бюджет и счетоводство” в МЗ г-жа Димитринка Николова е удостоена с Почетния знак по повод нейната 50-годишнина и за съществения й принос в областта на бюджетното финансиране в здравеопазването.

Сподели в: