Върни се горе

Министерство на здравеопазването изплати на „УМБАЛ-Пловдив“ АД изравнителна субсидия за вече извършена дейност за м. април и м. май 2018 г. и авансова субсидия за спешна помощ за м. юни 2018 г., във връзка с договор за финансиране по реда на Методиката за субсидиране на лечебните заведения през 2018 г.

По информация на Ръководството на болницата е постигната договореност с фирмата, търговец на електроенергия, лечебното заведение да преведе част от дължимата сума след получаване на субсидията от Министерството на здравеопазването. Остатъкът от задължението на лечебното заведение ще бъде изплатен в края на месец юли – след като болницата получи средства от НЗОК по договор за извършените дейности.

Припомняме, че в «УМБАЛ Пловдив» АД е получено писмо от доставчик на свободния пазар на електроенергия за преустановяване на захранването на 09.07.2018 г., поради неразплатени задължения.  Доставчикът е поискал и от Елекроразпределение Юг захранването с електроенергия на болницата да бъде преустановено от 09.07.2018 г.

 

Сподели в: