Върни се горе

По повод кампанията на Европейската комисия „HELP – За живот без тютюн”, която се организира вече четири поредни години едновременно във всички страни - членки на Европейския съюз, на 21 октомври от 10.45 ч. в салон № 6 на хотел „Радисън” ще се проведе пресконференция.

Участие ще вземат:
 
Г-н Патрик Льофебър – координатор на кампанията за цяла Европа
Д-р Маша Гавраилова – началник отдел „Опазване на общественото здраве” в дирекция „Обществено здраве” на Министерство на здравеопазването
Г-жа Стефана Янева – координатор на кампанията за България

През 2007 г. България за първи път се присъедини към общоевропейската кампания „HELP – За живот без тютюн”. За една година в цялата страна бяха проведени над 30 събития, които фокусираха общественото внимание върху вредата от тютюнопушенето и тревожните факти за огромния брой пушачи в България и Европейския съюз.

Като част от кампанията до момента у нас са проведени над 2000 измервания на съдържанието на въглероден окис / СО / в организма на хората. С подкрепата на Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката се провежда Национален ученически конкурс „Проектът на нашия клас – За живот без тютюн”, който е единствен по рода си в цяла Европа.

Постигнатите до момента в рамките на кампанията резултати в европейски и национален мащаб ще бъдат обобщени на пресконференцията.

Сподели в: