Върни се горе

В неделя, 6 април, от 19 часа в зала “България” ще се състои благотворителен концерт под надслов “Жълтата гостенка” по повод Международния ден за борба с туберкулозата.
Той се организира за трета поредна година от граждански инициативен комитет и сдружение “На децата с любов”. Провежда се под патронажа на министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и с подкрепата на Министерството на зравеопазването.

Пред българската публика за първи път творчеството на Христо Смирненски се поднася с музика. Популяризирането на неговото творчество и новият му прочит през призмата на съвременника са част от кампания за подобряване условията за лечение на белодробно болни деца.

Целите на проекта са чрез кампанията, съпътстваща концертите, да се съберат средства за подобряване условията в специализираните лечебни заведения за долекуване на деца, болни от туберкулоза, и по-специално на болницата в гр. Трявна.

Съдействие и подкрепа на каузата оказват Министерството на здравеопазването и големи български компании.

В концерта участват оркестър „Софийски симфоници”, фестивален смесен хор, детско хор „Бодра смяна” и солисти от Националната опера и балет.

Сподели в: